הפרויקט המחקרי המסכם הוא גולת הכותרת של שלוש השנים שלכם בתכנית.
הוא נועד: לתרגל ולבחון את היכולות המחקריות שלכם ולאפשר לכם להציגן.
לגרום לכם לנצל באופן מושכל את האפשרויות העומדות בפניכם לבחירת קורסים בתכנית.
לאפשר לכם לרכז מאמץ לימודי עצמאי בנושא ממוקד שמעניין אתכם, ולשרת את תכניותיכם ללימודי המשך.
בחירת הנושא:
- עניין אמיתי – בחרו בנושא שמצית את דמיונכם, שמעורר בכם תשוקה מחקרית, וששווה לכם לעבוד עליו במשך שנה שלמה.
- רב-תחומיות – יש לשאוף שהנושא לא יהיה חד ממדי אלא יצריך שימוש בכלים של מספר דיסציפלינות. הדבר חיוני כאשר הנושא נופל לתחום חוג ההתמחות שלכם. למשל, אין כל בעיה שפסיכולוגים יחליטו שהם מבקשים לעשות מחקר בתחום פסיכולוגי. אבל לא תאושר עבודה שהיא סתם עוד עבודה סמינריונית בפסיכולוגיה.
- שימוש במקורות ראשוניים (על פי דרישות הדיסציפלינות השונות). עבודה שעיקרה הוא סקירת ספרות תאורטית לא תאושר. סקירת ספרות היא חלק בלתי נפרד מכל עבודה, אבל עליה להוות מסד לגוף העבודה העיקרי.
- יצירתיות אינטלקטואלית הנה מבורכת בסוג כזה של עבודה. ככלל אין הגבלות על נושאי העבודה, אך עבודה שעקרה כתיבה יוצרת (שירה, פרוזה, הלחנה) או הפקת יצירת אומנות (ציור, פיסול, צילום או הפקת סרטים) לא תתקבל בברכה, אלא באישור חריג של ראש התכנית.
בחירת מנחה:
באחריותכם למצוא את המנחה המתאים לעבודה כזו. חשובה הכימיה האישית, אך חשובה לא פחות ההתאמה האקדמית של המנחה לנושא. ככלל, על המנחה להיות איש האוניברסיטה בעל דוקטוראט. במקרים בהם אינכם מוצאים מנחה מתאים, פנו לראש התכנית מבעוד מועד כדי שתוכל לסייע לכם.היקף העבודה:
כ- 15000 מילים (עם סטייה של 10% לכל כיוון) של טקסט ומראי מקום. לגבי דיסציפלינות בהן ההיקף הטקסטואלי של עבודות מחקר קטן יותר (מתמטיקה, מדעי המחשב וכו') יקבע הכלל שהיקף העבודה יהיה שווה ערך לשתי עבודות סמינריוניות.
לוחות זמנים:
אישור הנושא והמנחה – לא יאוחר מה- 1 ביוני של השנה השניה ללימודים. כל תלמיד ייפגש עם ראש התכנית, ויגיש לו בכתב (עד עמוד מודפס) את הרעיון המרכזי של העבודה וכותרה הצפוי. עליכם לצאת לחופשת הקיץ עם נושא עקרוני כך שתוכלו לנצל את הקיץ גם לעבודת המחקר.
הגשת דו"ח התקדמות עד היום הראשון של השנה השלישית ללימודים. הדו"ח עליו יחתום המנחה יהיה באורך של עד שני עמודים והוא יפרט ויציג את שאלה/שאלות המחקר כפי שהתגבשו במהלך הקיץ ואת מסלולו הצפוי. מסירת הדו"ח היא חלק מדרישות המעבר משנה ב' ל-ג', ותנאי לקבלת מלגת הצטיינות. מועד זה הוא גם המועד האחרון שיאפשר שינוי נושא או מנחה.
הצגה פומבית בת כחצי שעה של המחקר במהלך הסמסטר השני של שנה ג' ללימודים (בצמוד בימים בהם הסמינר המחלקתי אינו מתכנס).
מסירת העבודה – עד תום חופשת הקיץ של שנה ג'.